Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
Регистрация
 

Рейтинг и медали

Целта на класацията по рейтинг в id.capital.bg е да ви помогне по-лесно да намирате интересни хора и да ги следвате.

Рейтингът в id.capital.bg се смята по алгоритъм, който се определя от интернет екипа на Икономедиа според приоритетите и целите, които сме си поставили за развиване на обществото от активни потребители.

Алгоритъмът е сложен - взима под внимание всички действия и бездействия на потебителите, рейтинга на последователите им плюс наложените им от модератора санкции. В допълнение всяка седмица в нощта неделя с/у понеделник рейтингът на всички потребители в id.capital.bg се намалява с фиксиран процент от общия рейтинг на всеки отделен потребител.

Някой ден рейтингът ще води до определени привилегии (и в момента е привилегия да си сред най-изявените потребители на Икономедиа), които ще се носят реални бонуси за ползване на услуги или закупуване на продукти. По тази причина рейтингът се калкулира на принцип, скрит за потребителите (за да няма спекулации, надлъгвания и опити да бъде "хакната" системата), но с еднакви критерии за всеки един от тях.

image

Медалите

image

Има значение.

Има значение дали публикувате весели, любопитни или разгневени коментари и от какви теми се интересувате - технологии и наука, развлечение и култура, локални, международни или бизнес новини.

Има значение, че препоръчвате статиите, които ви харесват на останалите.

Има значение, че сте позитивно или негативно настроени към коментарите на другите, че ви пука достатъчно, за да изпратите снимка или писмо на редакцията със сигнал за нередност и че участвате в дебатите на Капитал със смислени мнения.

Всичко това има значение в id.capital.bg и за да ви го докажем, създадохме 24 медала за добро участие в различните сайтове на Икономедиа.

Прочетете повече за всеки от тях